Vandenbergh naar Germinal Beerschot

Het Belgische Germinal Beerschot huurt spits Kevin Vandenbergh dit seizoen van FC Utrecht. Eerder leek een overgang af te ketsen.

Vanochtend onderhandelden de Belgen nogmaals met FC Utrecht. Nu kwam men er wel uit. Ondervoorzitter Herman Kesters van Germinal Beerschot is blij met de komst van Vandenbergh: "We zijn er vrij snel uitgeraakt. Alle partijen zijn gelukkig. Ook Kevin. Ik zag iemand die heel gemotiveerd is. Zo'n topspits laat je niet glippen als je de mogelijkheid krijgt. Kevin is een speler van wie veel clubs dromen."

De zoon van voormalig Rode Duivel en maker van de openingsgoal op het WK 1982, Erwin, kon in Nederland nooit overtuigen. De spits kwam in de zomer van 2007 voor veel geld van RC Genk naar Utrecht, maar trainer Willem van Hanegem deed slechts in dertien competitieduels een beroep op de Belgisch international. Daarin scoorde Vandenbergh twee keer. In eigen land had hij zich met tachtig treffers in 181 optredens beduidend succesvoller getoond.

FC Utrecht wenste Vandenbergh echter niet definitief van de hand te doen. Bij goede prestaties in België kan de club mogelijk meer geld ontvangen bij een verkoop. Eventueel kan Vandenbergh dan ook een nieuwe kans krijgen in Utrecht. Na Westerlo en RC Genk wordt Germinal Beerschot de derde Belgische werkgever van de spits.