Marc Lammers Courts in de maak

Binnenkort zijn er naast de welbekende Cruyff-veldjes ook Marc Lammers Courts te bewonderen in Nederland. In november worden twee pilotvelden aangelegd bij de hockeyclubs Den Bosch en Phoenix in Zeist. Dat kondigde Marc Lammers donderdag aan.

De Brabander, die vorige maand na de Olympische Spelen vertrok als bondscoach van de gouden hockeydames, hoopt door de aanleg van de veldjes de breedtesport te stimuleren. De courts, die worden aangelegd door het Scandinavische bedrijf Multigrass, zijn bedoeld om kinderen meer aan het bewegen te krijgen. Het is de bedoeling dat er meerdere sporten kunnen worden beoefend, naast hockey bijvoorbeeld ook voetbal, tennis en basketbal. Verder is er de optie om een skatebaan naast het veld plaatsen.

"Ik merk zelf dat kinderen minder bewegen. Mijn zoontje van 9 wil niet mee naar het hockey omdat daar geen veld meer beschikbaar is", zegt Lammers. "Dat vind ik verschrikkelijk, dat kan niet. Bewegen is belangrijk en hockey leer je door elke dag een beetje met de bal te pielen, niet van een paar keer in de week trainen."
De veldjes kunnen volgens Lammers niet alleen worden gebruikt door sportende kinderen, maar ook voor andere doeleinden. "Ze zijn kleiner dan een normaal hockeyveld en nemen dus minder ruimte in beslag dan de grote velden. Daarnaast zijn ze goed geschikt voor specifieke oefeningen als de strafcorner en keepers- of spitstrainingen. Ook gehandicaptenhockey is een optie."