Van Gaal: "We konden niet met de druk omgaan"

Alles leek goed te gaan, maar AZ is nog geen kampioen. Louis van Gaal was zichtbaar aangeslagen na afloop van de 1-2 nederlaag tegen Vitesse.

"We konden niet met de druk van een kampioenswedstrijd omgaan", zei Van Gaal na afloop tegenover Eredivisie Live. "Er waren te veel spelers onder hun niveau. Deze week was er veel meer spanning. Maar donderdag hebben we daarover gesproken en vrijdag was het een heel stuk beter. Zelfs goed. Ik dacht: dan hebben we dat achter de rug."

"Ik vond dat er heel veel mogelijkheden op het veld lagen waar we niet van profiteerden. We speelden niet goed. Natuurlijk waren we beter dan Vitesse, maar dat mag je verwachten. Ik vond dat we geen geduld hadden, te snel de diepte zochten. In de tweede helft bleven we daarin verzaken."

"Dan vallen die twee goals. Als je ziet hoe die twee goals vallen is dat ongelofelijk. Dat hebben we over onszelf afgeroepen. Dat heb ik ook in de kleedkamer gezegd: natuurlijk zijn het lucky goals, maar je moet het wel zelf doen," aldus Van Gaal.

"Ik vind het jammer dat dit is gebeurd, want het publiek had bepaalde verwachtingen. Daar konden wij niet aan voldoen. Dat is jammer. Met 1-1 wordt je kampioen, maar ik wilde mooi kampioen worden, daarom gingen we door. Er is niets veranderd aan de situatie. Volgens mij zijn we misschien al morgen kampioen. Doodzonde is het", waarna Van Gaal boos wegliep na een volgens hem suggestieve vraag.