McClaren laconiek over 'slechte dag' Wiedemeijer

Scheidsrechter Reinold Wiedemeijer vestigde in de wedstrijd Feyenoord - FC Twente de aandacht op zich door in de slotfase Cheikh Tioté, Douglas en Giovanni van Bronckhorst met rood van het veld te sturen. Twente-trainer Steve McClaren deed de beslissingen van Wiedemeijer af met de term 'slechte dag'.

"Hij is normaal een goede scheidsrechter", aldus de de Brit tegen de aanwezige media na afloop. "Maar dit was een slechte wedstrijd van hem, zoals iedereen die wel eens heeft. Hij verloor in de tweede helft de controle over de wedstrijd. Daarmee bedierf hij het spelpeil."

Het was volgens McClaren echter niet alleen de schuld van Wiedemeijer dat Twente verloor. "We hebben gedomineerd en veel kansen gehad, vooral in de eerste helft. Als je dan niet scoort, doe je dat jezelf aan."

"We zijn twintig duels ongeslagen gebleven. Die nederlaag zat er dus aan te komen. Maar de manier waarop doet pijn bij ons. Gelukkig krijgen we snel de kans onszelf te revancheren. Dinsdag spelen we tegen NAC Breda in de halve finales van de KNVB-beker. Een betere gelegenheid om snel van deze klap te herstellen, is er niet."