Wenger steunt blunderende keeper

Arsenal-trainer Arsène Wenger ziet in zijn tweede doelman Łukasz Fabiański nog altijd een topkeeper. Dit ondanks het slechte optreden van de Pool in de verloren FA Cup-halve finale tegen Chelsea (2-1).

Fabiański moest opdraven omdat eerste doelman Manuel Almunia in het Champions Leaguetreffen met Villarreal geblesseerd afhaakte. Op zijn 24e verjaardag moest hij tweemaal vissen in de halve finale van het Engelse bekertoernooi, terwijl beide mogelijkheden houdbaar leken. Bovendien leek hij bij andere kansen van the Blues erg onzeker en moest hij vaker een beroep doen op zijn geluk dan zijn reddingen.

Zijn trainer heeft desondanks nog altijd vertrouwen in de Poolse doelman. "Ik ga Fabiański hier niet verantwoordelijk voor houden. Dat zou oneerlijk zijn" vertelt de Franse oefenmeester. "Ik ben ervan overtuigd dat hij één van de beste keepers in de wereld zal worden, omdat hij het talent ervoor bezit. Hij is intelligent, moedig en technisch sterk. Hij speelde niet op zijn best, maar je moet accepteren dat iedereen dat wel eens kan overkomen. Het overkwam Petr Čech afgelopen dinsdag."