Uitslagen Copa del Rey

Deze week zijn de heenwedstrijden voor de achtste finales van de Copa del Rey afgewerkt. De speelronde stond bol van de verrassingen, met zeges voor Segunda Divisiónclubs en een nederlaag voor de cuphouder.

Dinsdag ging FC Barcelona in eigen huis verrassend onderuit tegen Sevilla (1-2), waardoor de titelverdediger nog flink aan de bak zal moeten in Sevilla. Ook Valencia kon het niet bolwerken en moest voor eigen publiek de zege met dezelfde cijfers aan Deportivo laten. Villarreal wist woensdag niet te winnen bij Celta de Vigo (1-1) en Racing was de eerste club die wel aan de verwachtingen voldeed door te winnen bij derdeklasser Alcorcón: 2-3.

De grootste verrassingen kwamen echter van de clubs uit de Segunda División. Woensdagavond was Recreativo veel te sterk voor Atlético de Madrid. Mede door een vroege rode kaart van Tomás Ujfalusi kon de thuisclub uitlopen naar 3-0. Zowel Hércules als Rayo Vallecano wisten een dag later hun thuisduels te winnen tegen respectievelijk Osasuna en Mallorca. Beide duels eindigden in 2-1. Datzelfde gold voor Málaga-Getafe, waar de Madrilenen in de tweede helft middels een eigen doelpunt een wellicht belangrijke uitgoal meepikten.

Volgende week zijn de returns.