Jol: "Zonder Suárez konden we Juventus geen pijn doen"

Ajax kan zich volledig gaan richten op de competitie. Door een doelpuntloos gelijkspel tegen Juventus in Turijn zit het Europees avontuur er dit seizoen op. Martin Jol baalt van de uitschakeling.

"We hebben de dubbele ontmoeting voor eigen publiek verloren", jammerde Jol na afloop van de wedstrijd in Stadio Olimpico. "We speelden toen goed maar incasseerden wel twee doelpunten. Bovendien liep Luis Suárez ook nog eens tegen een schorsing aan. Zonder Suárezz konden we Juventus nu nauwelijks pijn doen. Onze aanvallers kregen nauwelijks bespeelbare ballen. Het zat er gewoon niet in."

Ajax was in de ArenA de betere ploeg en had de beste kansen. Deze werden echter niet benut waarvoor de Amsterdammers nu de prijs betalen. "Ik blijf er bij dat Juventus over twee wedstrijden was te verslaan. Maar in deze wedstrijd zat er niet meer in. We waren niet veel minder dan Juventus, maar we konden het ze ook niet moeilijk maken. We hebben risico genomen en veel ruimte weggegeven. Ze zijn toch niet tot scoren gekomen. Maar wij werden helaas ook niet gevaarlijk", aldus Jol.