[Groep C] Uitslag Engeland - Algerije

Engeland heeft ook in zijn tweede duel op het WK in Zuid-Afrika niet weten te winnen. Na eerder met 1-1 gelijk te hebben gespeeld tegen de Verenigde Staten speelde het nu opnieuw gelijk tegen Algerije (0-0).

In het eerste half uur hadden de Britten het misschien wel het lastigst. De Algerijnen zochten in de openingsfase gedurfd de aanval maar kansen leverden dit niet direct op. James, die na de blooper van Green tegen de VS het doel verdedigde, hoefde alleen een kopbal van Yebda op te rapen.

Ook bij de Algerijnen stond een andere keeper in het doel. De geblesseerde Chaouchi was vervangen door M'Bolhi. De doelman van de Noord-Afrikanen kreeg het langzaam aan wat drukker. Een schot van Lampard wist de doelman knap te parreren en een bal van Gerrard kreeg hij recht in zijn handen. Ook na rust wisten de Engelsen geen indruk te maken.

Nadat Wright-Philips en Defoe werden ingebracht door Capello leek Engeland wat meer dreiging te krijgen. Dat leidde tot een hele rits met hoekschoppen, maar zelfs daarmee konden ze het verschil niet maken. Zelfs de komst van 'supersub' Crouch leverde de Engelsen niets op.

Engeland

0 - 0

Algerije

 
 Gele kaart: Carragher, (Engeland), Lacen, (Algerije)
 
Stadion: Cape Town Stadium, Kaapstad 
Toeschouwers: 60.000
Arbiter: Irmatov (Oez)
 
Opstelling:   Opstelling:
James
Johnson
Carragher
Terry
A. Cole
Lennon (Wright-Phillips/ 63)
Lampard
Barry (Crouch/ 84)
Gerrard
Rooney
Heskey (Defou/ 74)
  M'Bolhi
Bougherra
Halliche
Yahia
Kadir
Yebda (Mesbah / 88)
Lacen
Belhadj
Boudebouz (Abdoun/ 74)
Matmour
Ziani (Guédioura/ 81)