[1/8-finale] Uitslag Uruguay-Zuid Korea

Uruguay heeft zich als eerste weten te plaatsen voor de kwartfinales van dit WK. De Zuid-Amerikanen waren dankzij twee treffers van Luis Suárez met 2-1 te sterk voor Zuid-Korea.

In de openingsfase van het duel lieten beide ploegen zien waarvoor ze kwamen: het halen van de kwartfinale. Net nadat een bal van Park Chu-young op de paal belandde was het Uruguay dat al na acht minuten op voorsprong wist te komen door een doelpunt van Suárez.

Forlán, die volledig vrij gelaten werd, schoot de bal voorbij de twijfelende doelman Jung Sung-ryong, voor de voeten van Suárez die beheerst binnenschoot. Uruguay had vervolgens een overwicht maar wist de kansen die hieruit voortkwamen niet te benutten.  De Zuid-Koreanen zelf wisten niet verder te komen dan schoten van afstand.

Kort na de rust wisten ze echter wat vaker het strafschopgebied te benaderen. Nadat eerder Park Chu-young over schoot was het Lee Chung-yong halverwege de tweede helft die wel wist te scoren. Bij het daaropvolgende offensief van Uruguay speelde opnieuw Suárez de hoofdrol. Eerst miste de Ajacied een behoorlijk grote kans, maar later maakte hij dit op een fraaie wijze goed. In de slotfase was het doelman Muslera die ternauwernood een inzet van Lee Dong-gook wist te keren.

Uruguay

2 - 1

Zuid-Korea

 8' Suárez
 82' Suárez
   68' Lee Chung-yong
 
 Gele kaart: , Kim Jung-woo, Cho Yong-hyung, Cha Doo-ri, (Zuid-Korea)
 
Stadion: Nelson Mandela Bay-Stadium, Port Elizabeth 
Toeschouwers: 30.597
Arbiter: Stark
 
Opstelling:   Opstelling:
Muslera
M. Pereira
Lugano
Godín (Victorino/46')
Fucile
Pérez
Arévelo
Forlán
A. Pereira (Lodeiro/74')
Cavani
Suárez (A. Fernández/84')
  Jung Sung-ryong
Cha Doo-ri
Lee Jung-Soo
Cho Yung hyung
Lee Young-pyo
Kim Jae-Sung (Lee Dong-gook/61)
Kim Jung-woo
Ki Sung-yueng (Yeom Ki-hun/85)
Lee Chung-yong
Park Chu-young
Park Ji-sung