Jong-A-Pin: "Ik speel nu echt om mijn toekomst"

Calvin Jong-A-Pin zal in de voorbereiding op het nieuwe seizoen alles op alles zetten om coach Ron Jans ervan te overtuigen dat hij in de selectie van sc Heerenveen thuishoort.

Het vorige seizoen speelde de verdediger op huurbasis voor Vitesse. Jong-A-Pin weet dat de druk steeds hoger wordt, maar hij is vastberaden om alsnog te slagen bij sc Heerenveen. "Ik speel nu echt om mijn toekomst. Laat dat duidelijk zijn, het liefst blijf ik bij Heerenveen", aldus de geboren Amsterdammer op de clubsite van sc Heerenveen.

Wanneer Jong-A-Pin toch niet in Friesland kan blijven dan geeft hij zijn carrière het liefste een vervolg in het buitenland. "Ik wil niet met een andere club weer in het Abe Lenstra Stadion spelen. Dat geeft een heel vreemd gevoel", zo laat de 24-jarige speler weten.

Het Cypriotische AEL Limassol toonde serieuze interesse in Jong-A-Pin, maar de voormalige Jong Oranje-international ziet hier niets in. "Al moet ik zeggen dat ik twijfelde toen ik het salaris zag... Haha, nee, ik doe het niet voor het geld. Ik ben nu 24 jaar, ik zou misschien wel voor zo'n optie kiezen als ik dertig jaar was geweest. Dan kan ik afbouwen, maar daar vind ik het nu wat te vroeg voor."