Renault wil met F-duct McLaren inhalen

Het Formule 1-team van Renault werkt hard aan de introductie van de F-duct. De Franse renstal zal het onderdeel bij de Grand Prix van België gaan introduceren en een serieuze bedreiging voor McLaren kunnen gaan vormen in de strijd om het derde team te zijn achter Red Bull en Ferrari.

"Toen we McLaren ermee zagen rijden in het voorseizoen, wisten we direct wat zij bereikt hadden," zei de technisch directeur van Renault James Alison. Hij zegt dat de renstal niet zonder reden gewacht heeft met de introductie van het systeem. "Het was een bewuste keuze. We hadden veel goede aanpassingen in de pijplijn zitten, waar veel tijd in ging zitten. Ik geloofde dat we daar veel vooruitgang mee konden boeken, dus dat ging voor."

Renault introduceerde enkele races geleden wel een versie van de F-duct, maar deze werkte niet optimaal. "Het is bepaald niet makkelijk. Het was al een grote uitdaging om het in de fabriek goed te laten werken. Nu zal het aankomen op de trainingen in België, daar moeten we de laatste horde nemen."

Alison heeft goede hoop dat het onderdeel op Spa-Francorchamps goed zal gaan werken. "We hebben geen reden om te denken dat we niet flink in gevecht zouden kunnen gaan met McLaren. Verder willen we Mercedes achter ons houden, in de strijd om plaats vier in het constructeurskampioenschap."