Munsterman houdt voet bij stuk: "Doel is bij eerste vijf eindigen"

Joop Munsterman weigert hoog van de toren te blazen. De voorzitter van landskampioen FC Twente stelt zijn club ten doel om bij de eerste vijf te eindigen.

In de strijd om de Johan Cruijff Schaal was Twente bij vlagen ouderwets op dreef tegen Ajax, dat met 1-0 verslagen werd. Munsterman weigert echter ook na het veroveren van de eerste prijs van het seizoen de doelstelling bij te stellen. "Ik noem dat niet laf, maar reëel", stelt de preses tegenover Voetbal International.

Twente werd vorig seizoen enigszins verrassend kampioen van Nederland. Het was voor de eerste keer in de historie dat de Enschedeërs zich tot besten van het land kroonden. Munsterman zag vervolgens deze zomer enkele belangrijke spelers vertrekken, maar trok daarnaast ook de portemonnee voor meerdere vervangers.

"Ik wil de ploeg niet opzadelen met een onnodig hoge druk", zegt Munsterman. "We hebben een nieuwe technische staf gekregen en er zijn belangrijke spelers vertrokken. Met al die veranderingen is het naïef te denken dat alles binnen twee of drie maanden probleemloos functioneert. Ik ben al blij als we ons dit seizoen rechtstreeks plaatsen voor de Europa League."