Rutten: "Opluchting is een groot woord"

Opluchting zal zich ongetwijfeld meester hebben gemaakt van Fred Rutten, nadat hij PSV ruim had zien winnen van Sibir Novosibirsk (5-0). De oefenmeester bleef echter reëel.

Rutten wil niet te lang stil blijven staan bij de eclatante zege op de zwakke Russische ploeg. "Opluchting is een groot woord, alhoewel we allemaal wel wisten dat de wedstrijd van vandaag heel belangrijk was", aldus Rutten in De Telegraaf.

De trainer vond dat zijn elftal in de openingsfase wat gespannen oogde. "Naarmate de wedstrijd vorderde, kregen we echter meer vertrouwen, dat is een compliment waard. Het komt wel eens voor dat als je zelf de kansen niet afmaakt, de bal aan de andere kant in het netje valt. Dat gebeurde ons niet en wat dat betreft hebben we heel gedisciplineerd gespeeld."

Balázs Dzsudzsák was uitermate belangrijk voor de Eindhovenaren, die door treffers van de uitblinkende Hongaar uiteindelijk uitliepen naar 5-0. Rutten: "In zijn productie en rendement scoorde Balázs heel hoog. De ene week is het Dzudzsák, de andere week Jeremain Lens. Dat is positief."