Ballan boos op Bettini na missen WK

Alessandro Ballan heeft flinke kritiek geleverd op Paolo Bettini. De 30-jarige voormalig wereldkampioen kan de beslissing van de Italiaanse bondscoach om hem buiten de WK-selectie te laten, niet waarderen. "Ik ben zeer teleurgesteld in Bettini. Hij vertelde me dat ik geschikt was voor het parcours en beloofde me een plaats in het team," claimt Ballan tegenover de Italiaanse krant Corriere della Sera

"Ik kon altijd goed met hem opschieten, maar misschien heb ik een grote fout gemaakt door hem niet iedere dag te bellen," vervolgt Ballan. "Ik heb respect voor zijn beslissing, maar ik ben het er niet mee eens."

Ballan achtte zichzelf in staat een rol van de betekenis te spelen. "Ik heb met Cadel Evans over het parcours gesproken en hij zei dat het onder slechte weersomstandigheden lijkt op de Ronde van Vlaanderen." In 2007 won Ballan die klassieker.

Bettini verklaarde onlangs dat hij Ballan niet wilde selecteren voor een knechtenrol, maar de BMC-coureur had in iedere rol voor het team willen rijden. "Ik ben mijn carrière begonnen met het ondersteunen van Bettini, zodat hij zijn titels kon winnen. Vorig jaar droeg ik de regenboogtrui, maar ik ging ook vaak vroeg in de aanval. We hebben veel goede renners, maar zij hebben het moeilijk in de slotfase van zware koersen. Terwijl ik juist dan beter word."

Ballan won in 2008 in Varese het WK. Daarna wist hij nooit meer zijn belofte waar te maken. Dit seizoen verliep ronduit teleurstellend voor de Italiaan. Een derde plaats bij het Italiaans kampioenschap en een derde positie in een Touretappe waren zijn belangrijkste wapenfeiten.