Olympiakos pakt Grieks landskampioenschap

Olympiakos is vandaag landskampioen van Griekenland geworden. Met nog drie speelrondes te gaan is de club uit Piraeus niet meer te achterhalen door de concurrentie. Het is tevens de dertiende keer in vijftien jaar dat de Griekse ploeg het kampioenschap weet te pakken.

Vandaag wist Olympiakos op eigen veld een ruime zege op AEK Athene te boeken. Het werd uiteindelijk 6-0 voor de de ploeg van trainer Ernesto Valverde. Na twintig minuten spelen stond de ploeg, dankzij doelpunten van Djebbour, Mellberg en Torrijos al met 3-0 voor.

Na rust ging de thuisploeg door met doelpunten maken. Djebbour maakte na een uur spelen zijn tweede doelpunt van de wedstrijd en ook Mirallas en Holebas waren trefzeker. De oud-Ajacieden Marko Pantelic en Dennis Rommedahl maakten na rust ook nog wat speelminuten. Met nog drie speelrondes te gaan bedraagt de voorsprong op nummer twee Panathinaikos tien punten.