ADO Den Haag kan Kubik niet behouden

Frantisek Kubik speelt volgend seizoen niet meer bij ADO Den Haag. De nummer vijf uit de Eredivisie is met Tscheu La Ling, eigenaar van AS Trencin, niet tot een akkoord gekomen.

Kubik wordt dit seizoen gehuurd van Trencin en maakte al veel indruk op de Nederlandse velden. ADO wilde Kubik dan ook graag definitief overnemen van de Slowaakse club, maar de onderhandelingen zijn stukgelopen. "We hadden het liefst gehad dat die jongen nog twee jaar in Den Haag zou spelen, maar daar komen we niet uit", vertelt Ling tegenover Voetbal International.

"ADO wilde hem kopen, maar ze konden dat financieel niet aan", gaat de clubeigenaar verder. "Terwijl je echt niet over enorme bedragen praat. We hebben nog bekeken of wij vanuit Trencin konden participeren in een transfer, maar dat lukte ook niet. Dan houdt het op."

Mark van der Kallen, commissaris van ADO Den Haag, zegt er alles aan gedaan te hebben om Kubik niet terug te laten keren naar Slowakije. "We hebben zeven pogingen gedaan en Ling heeft wel honderd keer geroepen dat hij Kubik het liefst hier wilde houden, maar we kwamen niet tot elkaar. Voor ons is het boek nu gesloten."

De kans dat Kubik volgend seizoen het shirt van Trencin draagt is klein. Er is namelijk veel belangstelling voor de aanvaller. "Er is heel veel interesse voor Kubik. Vanuit Oost-Europa, Rusland, Oekraïne, Duitsland, Italië en Spanje."

Maar ook vanuit de Eredivisie is er interesse. "AZ en Feyenoord hebben hun interesse een paar maanden geleden al kenbaar gemaakt. Maar die clubs kunnen op dit moment weinig doen. Ze zullen eerst moeten verkopen, voor ze zelf kunnen investeren."