Kreuziger wordt ploeggenoot van Contador

Roman Kreuziger fietst vanaf volgend seizoen voor het Deense Saxo Bank. Hij komt over van Astana. De Tsjechische wielrenner tekende een contract voor drie seizoenen bij de ploeg van manager Bjarne Riis, dat maakte het team dinsdag bekend.

"Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en ik denk dat Saxo Bank de beste ploeg voor mij is. Deze ploeg gelooft echt in mij. Na gesprekken met Bjarne en Alberto was ik overtuigd. Ik weet dat ik koersen kan winnen alleen de laatste jaren was het vertrouwen minder." De 26-jarige Kreuziger is na Daniele Bennati en Matti Breschel al de derde versterking die in korte tijd is gepresenteerd.

Kreuziger moet bij Saxo Bank Alberto Contador helpen aan een nieuwe Tourzege. In andere races mag hij voor eigen kansen rijden, zo benadrukte Riis." Roman is een renner die ik al een tijd in mijn team wilde hebben. Hij kan zowel klassiekers als etappes winnen. Ik denk ook dat hij nog kan verbeteren in bepaalde opzichten. Ik ben blij dat Roman voor ons gaat rijden."

De allrounder, die zondag namens Tsjechië ook start op het WK op de weg, won in 2008 de Ronde van Zwitserland en in 2009 de Ronde van Romandië. Kreuziger, vroeger door velen beschouwd als een toekomstig tourwinnaar, eindigde dit jaar als vijfde in de Ronde van Italië. Ook won hij een zware bergetappe. In de Tour de France eindigde de Tsjech de voorbije jaren twee keer in de top tien.


Kreuziger wordt ploeggenoot van Contador (Foto: Novum)