O'Sullivan zal snookerwereldtitel verdedigen

Snookeraar Ronnie O'Sullivan zal zijn wereldtitel snooker gaan verdedigen. Dit heeft hij laten weten op een persconferentie in Londen. Rocket Ronnie heeft reguliere snookerseizoen links laten liggen vanwege een sabbatical. Hij had twijfels of hij nog wel door wilde gaan met professioneel snooker spelen. 

"Ik raakte verveeld. Ik heb mijn rust genomen en vond het tijd worden om weer te gaan doen wat ik bijna mijn hele leven al heb gedaan", aldus de viervoudig wereldkampioen. "Drie of vier maanden geleden dacht ik: ik verlies liever met 10-0 in Sheffield, dan lekker gaan lunchen, dineren of uitgaan". 

"Ik had tijd nodig om een aantal dingen uit te zoeken, maar ik had altijd in achterhoofd om weer terug te keren in de sport", aldus O'Sullivan.   Rocket Ronnie is afgedaald naar plek 24 op de wereldranglijst, maar omdat hij de titelverdediger is zal hij als eerste geplaast zijn. Het tijdstip van het bekendmaken van zijn rentree is geen toeval. Donderdag sluit namelijk de inschrijftermijn voor het WK, dat vanaf 20 april tot en met 6 mei gespeeld wordt in het Crucible Theatre in Sheffield. 

Het is niet voor het eerst dat O'Sullivan na privéproblemen terugkeert in het snookercircuit. Ook aan het begin van vorig seizoen speelde The Rocket een tijd geen toernooien. In het verleden miste O'Sullivan toernooien door depressies en een drugsverslaving. Zo raakte hij zijn titel bij de Irish Masters kwijt toen uit een dopingtest bleek dat hij hasj had gerookt.

De 23-voudig toernooiwinnaar is in het bezit van meerdere records. Zo won hij op zijn zeventiende, als jongste speler ooit, een rankingtoernooi. Daarnaast maakte hij de snelste maximumbreak in een officiële wedstrijd. Ook bezit hij het record van meeste maximumbreaks, dat hij deelt met snookerlegende Stephen Hendry. Beiden maakten er in hun loopbaan elf.