[HWL] België stunt met zege op Australië, Spanje verslaat Frankrijk

Op vrijdag begon de Hockey World League voor de mannen in groep A. België nam het op tegen Australië en Spanje won van Frankrijk. De Belgen en de Spanjaarden wonnen hun eerste duel.

België - Australië

De Belgische mannen hebben voor een regelrechte sensatie gezorgd op de HWL. In de eerste poulewedstrijd werd er knap gewonnen van topland Australië: 1-3.

De wedstrijd was amper begonnen of er kon al worden gejuicht in het Belgische kamp. Sebastien Dockier zette zijn ploeg op voorsprong met een prachtige tip-in. Australië startte een offensief, kwam veelvuldig in de Belgische cirkel, maar de ploeg van coach Marc Lammers verdedigde uitstekend en kon rekenen op de prima keepende Vincent Vanasch.

Australië miste scherpte en aan de andere kant sloeg België toe uit een van de gevaarlijke uitbraken. Cédric Charlier zorgde van dichtbij voor de 0-2 ruststand.

In de tweede helft ontspon zich een boeiend gevecht, waarbij het spel op en neer golfde en de gemoederen soms hoog opliepen. De regerend wereldkampioen zocht wanhopig naar de aansluitingstreffer, kreeg ook enkele corners, en wist zeven minuten voor tijd eindelijk het net te vinden: 1-2.

Ondanks deze tegenslag bleef de Belgische ploeg volwassen en geconcentreerd spelen. Vijf minuten voor tijd maakte John-John Dohmen de sensatie compleet door de 1-3 aan te tekenen.

Spanje - Frankrijk

De Spaanse mannen zijn hun Hockey World League goed gestart. In het eerste vrijdagduel werd Frankrijk over de knie gelegd: 4-2.

Het was niet bepaald een drukte van jewelste op de vroege ochtend, maar het handjevol toeschouwers kreeg wel een vermakelijke eerste helft voorgeschoteld. Dat was vooral te danken aan de Spanjaarden. Het begin was nog wat stroef, maar toen de machine ging draaien, leverde het enkele mooie aanvallen op. En drie treffers. De Franse doelman Martin Zylbermann had niet bepaald zijn dag. De eerste en derde Spaanse goal verdween door zijn benen in het doel.

Na de pauze liet Spanje de teugels wat vieren en kwam Frankrijk meer aan aanvallen toe. Dat leverde een treffer op van Viktor Lockwood: 3-1. De Spanjaarden stelden meteen orde op zaken door binnen de minuut de marge weer op drie te brengen. De Fransen kwamen vervolgens terug tot 4-2 en drongen nog wel aan, maar kwamen niet meer tot scoren.