[HWL] Hockeydames winnen tweede duel wel

De Oranjevrouwen hebben vrijdagavond in de World Hockey League nipt van Zuid-Korea gewonnen. De ploeg van Max Caldas was met 2-0 te sterk voor de Aziaten. De bevrijdende treffer viel pas in de slotminuten.

Nederland het in de eerste helft zichtbaar lastig tegen de Zuid-Koreanen. De Aziaten speelden erg verdedigend. Er gebeurde dan ook in de eerste helft niet zoveel, het duel werd met name op het middenveld afgewerkt. De Koreanen hadden weliswaar via Hye Lyoung Han een kans, maar Sombroek voorkwam een treffer. Nederland deed na een snelle counter ook een poging om de score te openen, maar Kim Lammers miste het doel. Luttele seconden later had Ellen Hoog een kansje, maar ook haar harde mep ging niet over de doellijn.

In de tweede helft lukte het Nederland om de score te openen. Na een onderschepping van Kitty van Male op de 23-meterlijn van Zuid-Korea, passte ze de bal op Maria Verschoor die hem meteen gaf aan Lammers. De routinier hield haar hoofd koel en schreef de 1-0 op haar naam. Even later was Oranje dichtbi jde 2-0, nadat Hoog voorgaf op Kelly Jonker. De kleine aanvaller stuitte echter op goalie Ryoko Oie. Nederland probeerde vervolgens de 2-0 te forceren. Dat lukte uiteindelijk toch. Na haar eerdere mislukte poging was het alsnog Kelly Jonker die de bal in de slotminuten binnenschoot.

Japan - Chili

Japan heeft na het gelijkspel tegen de Oranjevrouwen opnieuw goede zaken gedaan. De Aziaten lieten hun tegenstander Chili volledig kansloos en wonnen met 6-0.

De ploeg die Nederland afgelopen donderdag op 1-1 hield, opende de score in de zevende minuut. Aanvoerder Rika Komazawa schoot de rebound uit een strafcorner binnen. Daarna was het de beurt aan Mazuki Arai, die in een kwartier twee treffers op haar naam schreef. Eerst ontsnapte ze aan het oog van twee Chileense verdedigers en schoot ze de bal totaal vrijstaand binnen, daarna verwerkte ze een schot van een van haar medespeelsters tot een doelpunt.

In de tweede helft verzaakten de Japanners niet. Vijf minuten na rust was het al weer raak. Akana Shibate, die tegen Nederland scoorde, dribbelde de cirkel in en haalde verwoestend uit: 4-0. Amper twee minuten later tikte ze de bal opnieuw binnen: 5-0. In het laatste kwartier zette ook Mazuki Arai weer aan en tekende zij voor haar derde doelpunt van de wedstrijd. Daarna probeerden de Chilenen nog een eretreffer te forceren, maar daar slaagden ze niet in.