[WK Kwalificatie] Uitslag Frankrijk - Oekraïne

Frankrijk heeft dinsdag een WK-ticket veiliggesteld. In het Stade de France maakten Les Bleus de 2-0 nederlaag in Kiev ongedaan door Oekraïne met 3-0 te verslaan. Mamadou Sakho en Karim Benzema scoorden voor rust voor de Fransen, Oleg Gusev gaf de Oekraïners in de tweede helft met een eigen doelpunt de genadeslag.

In Parijs was Frankrijk de hele wedstrijd lang de betere ploeg. De treffer van Sakho drukte dat in de score uit en even later leek Benzema er 2-0 van te maken. De treffer van de aanvaller werd echter afgekeurd. Even later scoorde Benzema vanuit buitenspelpositie opnieuw, maar nu telde de treffer wel.

In de tweede helft ging de thuisploeg op jacht naar de beslissing. Met een derde treffer kon een verlenging immers worden voorkomen. Die viel uiteindelijk met een beetje hulp van Oekraïne. Met 3-0 op de borden wilde Frankrijk de wedstrijd helemaal in het slot gooien, maar een vierde goal bleef uit.

Frankrijk miste sinds het WK van 1998 geen mondiaal eindtoernooi meer. In eigen land werd toen de wereldtitel behaald en in 2006 was Frankrijk opnieuw dicht bij de hoofdprijs, maar was Italië na strafschoppen sterker.

In 2010 in Zuid-Afrika viel de ploeg ruziënd uiteen en waren de Fransen na een ronde klaar. Dat WK had Frankrijk ook al via de play-offs bereikt. Toen was een niet door de scheidsrechters geziene handsbal van Thierry Henry cruciaal in het tweede duel tegen Ierland.