Brama traint weer bij FC Twente

Wout Brama lijkt eindelijk dichtbij zijn rentree te komen. De middenvelder van FC Twente is begonnen met een trainingsprogramma. Brama werkt enkele dagen per week een individueel programma af.

"We koppelen er geen tijd aan wanneer hij terug is. Het is aan Wout en de medische staf om aan te geven wanneer hij klaar is voor de groepstraining", zegt coach Michel Jansen volgens de NOS.

FC Twente kon in april 2013 voor het laatst beschikken over Brama. De spelverdeler kampt sindsdien met een mysterieuze hielblessure. Daardoor speelde hij vorig seizoen maar zeventien Eredivisieduels, terwijl de geboren Tukker eerder een vaste waarde was.

Komend weekend staat FC Twente in de Euroborg tegenover FC Groningen. Coach Jansen beschikt op Brama na over een fitte selectie. "Groningen speelt dit jaar goed voetbal. Het elftal maakt een stabiele indruk."

Toch kende Twente in de thuiswedstrijd dit seizoen geen moeite met de Groningers. In Enschede werd het 5-0 door treffers van Rasmus Bengtsson, Dušan Tadić, Jesús Corona en Shadrach Eghan (twee doelpunten). Het elftal van Jansen staat momenteel drie punten achter koplopers Ajax en Vitesse.