[FA Cup] Oscar schiet Chelsea naar achtste finales

Chelsea heeft de vijfde ronde van de FA Cup bereikt. Oscar besliste het duel met Stoke City door een vrije trap binnen te schieten (1-0). Chelsea-manager José Mourinho viert zondag zijn 51ste verjaardag. De succesvolle Portugese coach is nog in de race om voor de tweede keer in zijn trainersloopbaan de FA Cup te winnen. Dat deed Mourinho al eerder met Chelsea in 2007.

De Londenaren kwamen na 27 minuten aan de leiding op Stamford Bridge. Linksback Erik Pieters, in de basis bij Stoke City, beging een overtreding op Samuel Eto'o. Oscar ging vervolgens achter de bal staan en schoot de vrije trap prachtig in de kruising. Doelman Asmir Begovic was kansloos.

De thuisploeg had in de eerste helft kunnen uitlopen. Frank Lampard miste een grote kans en Oscar schoot op de paal. Dat overkwam ook André Schürrle. De Duitser vond op aangeven van de uitblinkende Braziliaan ook het aluminium. Stoke behield daardoor nog enige hoop op een stunt.

De bezoekers konden echter geen vuist maken in Londen. Ook invaller Oussama Assaidi kon niet het verschil maken voor Stoke. Ramires, Eto'o en David Luiz lieten kansen liggen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Maar de zege kwam niet meer in gevaar. John Guidetti bleef op de bank bij Stoke.