[Bundesliga] Huntelaar scoort bij rentree voor winnend Schalke

Klaas-Jan Huntelaar heeft zondag een prima rentree beleefd bij Schalke 04. De spits, die ruim vijf maanden aan de kant stond met een slepende knieblessure, opende de score in de uitwedstrijd tegen Hamburger SV. Schalke versloeg de ploeg van trainer Bert van Marwijk en aanvoerder Rafael van der Vaart met 3-0.

Huntelaar kopte tien minuten voor rust raak uit een assist van Jefferson Farfan. Het was voor de Nederlander zijn eerste goal sinds 11 augustus, toen hij op de eerste speeldag zelfs twee keer trefzeker was. Ook toen was HSV de tegenstander. In de tweede helft maakten Farfan en Max Meyer er 0-2 en 0-3 van.

Schalke stijgt door de overwinning naar de vijfde plaats in de Bundesliga met 31 punten uit achttien duels. Voor HSV wordt de situatie steeds penibeler. De ploeg staat zestiende en houdt alleen Gertjan Verbeeks FC Nürnberg en hekkensluiter FC Braunschweig, dat zondag met 0-0 gelijkspeelde bij Werder Bremen, onder zich.