Essien: "Seedorf maakt keuze makkelijk"

Michael Essien werd dinsdag gepresenteerd als aanwinst van AC Milan. De Ghanees heeft zin in zijn nieuwe avontuur. Essien mocht bij Chelsea transfervrij vertrekken en koos voor een verblijf bij het AC Milan van Clarence Seedorf.

De aanwezigheid van de Nederlander heeft volgens Essien een grote rol gespeeld bij zijn keuze. In San Siro tekende de controleur een contract tot 2015 en hij gaat met rugnummer 15 spelen.

"Het is een enorme eer om bij AC Milan te spelen", begint Essien zijn verhaal tijdens de persconferentie. "Sulley Muntari en Ricardo Kaká zijn goed vrienden van me en ook Seedorf ken ik al langer. Toen ik met Clarence had gesproken was de keuze erg makkelijk. Ik wilde nergens anders meer heen."

Essien denkt dat Seedorf de juiste man is om Milan weer uit het slop te trekken. "Het is niet het beste seizoen van Milan tot nu toe, maar we moeten het maximale eruit halen. Ik ken Seedorf niet als trainer, maar als speler was hij zo goed, dat hij het op de bank ook prima zal doen."

"José Mourinho heeft me veel verteld over de stad Milaan en ik verwacht dat ik me snel aanpas", vervolgt de Ghanees international. Essien mocht na negen jaar Chelsea en een half tussenjaar Real Madrid zonder transferrsom vertrekken van de Londense clubleiding.

Het leek er even op dat de transfer af zou ketsen, omdat er complicaties waren bij de medische keuring. Volgens algemeen directeur Adriano Galliani is er echter niets aan de hand. "Michael is hartstikke fit. Alle geruchten die dat weerspreken zijn fabeltjes. Ik ben overal bij geweest en verzeker jullie dat er geen problemen waren."