Sana: "Niemand heeft met me gepraat"

Tobias Sana komt niet voor in de plannen van Ajax-coach Frank de Boer. De Zweed (24) heeft nog een contract voor één jaar, maar weet niet wat zijn rol is in Amsterdam. Sana kwam in de zomer van 2012 over van IFK Göteborg.

In zijn eerste seizoen speelde de aanvaller in totaal negentien wedstrijden voor de hoofdmacht van Ajax. Sana vond vijf keer het net voor de Amsterdammers. Met de ploeg van De Boer won de Zweed in mei de landstitel.

Dit seizoen komt Sana niet in de plannen voor van De Boer. De vleugelspits kwam in augustus en september nog in actie voor Ajax, maar sinds het duel met PEC Zwolle (2-1 winst) op 14 september verdween Sana uit beeld. De enkelvoudig international krijgt wel speeltijd bij Jong Ajax. Sana scoorde één keer in dertien duels in de Jupiler League.

In de winterstop ging de Scandinaviër met roots in Burkina Faso niet mee met Ajax op trainingskamp in Turkije. "Ik vind mezelf goed genoeg om bij de selectie te zitten, maar het is de keuze van de trainer en dat respecteer ik", zegt Sana tegen Ajax Life.

Tekst en uitleg over de bijrol kreeg Sana niet. "Niemand van het eerste team heeft met me gepraat. Dus ik weet niet wat mijn positie nu is. Het enige wat ik weet is dat ik met het tweede speel. Daar moet ik niet over klagen. Er zijn mensen in de wereld die het slechter hebben dan ik. Ik moet blijven lachen", besluit de vleugelspits, op een zijspoor bij de huidige koploper in de Eredivisie.