[PL] Chelsea koploper na ruime zege op Newcastle

Chelsea heeft zaterdag de koppositie in de Premier League overgenomen. De Blues wonnen op Stamford Bridge met 3-0 van Newcastle United. Eden Hazard nam de hele productie van de Londenaren voor zijn rekening. Voor rust scoorde de Belg twee keer, na rust verschalkte hij Tim Krul vanaf de strafschopstip voor de derde keer.

Newcastle kende naast Krul nog meer Nederlandse inbreng. Luuk de Jong en Vurnon Anita stonden ook aan de aftrap voor de Magpies.

Manchester City verloor verrassend punten bij Norwich City: 0-0. Door het gelijkspel blijft de ploeg een punt achter Arsenal op de derde plaats staan.

Aston Villa, waar Leandro Bacuna de enige Nederlandse inbreng vormde, verloor thuis met 2-0 van West Ham United. Kevin Nolan scoorde vlak na rust beide doelpunten.

Crystal Palace was met 3-1 te sterk voor West Bromwich Albion, terwijl Southampton en Stoke City gelijkspeelden. Aan de Engelse zuidkust werd het 2-2. Die stand was al in de eerste helft bereikt. Sunderland verloor met 2-0 van Hull City.