Shakhtar steunt familie overleden Maicon

Shakhtar Donetsk gaat de nabestaanden van de onlangs overleden Maicon bijstaan. De topclub uit Oekraïne betaalt het salaris van de Braziliaan door aan familie. De 25-jarige Maicon kwam vorige week om het leven bij een ernstig auto-ongeluk.

De Braziliaanse spits werd door Shakhtar Donetsk dit seizoen verhuurd aan Illichivets Mariupol. Maicon stond sinds 2012 onder contract bij de Oekraïense grootmacht. De verbintenis loopt tot 2015.

De clubleiding van Shakhtar heeft besloten om het salaris van Maicon door te betalen aan zijn nabestaanden. "Normaal gesproken wordt in zo'n situatie het contract van de speler ontbonden. Hij laat echter een dochtertje van zeven achter. Daarom respecteren we zijn contract en betalen we zijn salaris door", meldt de club in een statement.

Shakhtar laat weten de familie van Maicon ten alle tijden kan aankloppen als ze hulp nodig hebben. Dat bericht kwam ook van Shakhtar-captain Darijo Srna. De Kroaat is nog altijd ontdaan door het overlijden van Maicon.

"We zijn een goede voetballer, collega en vriend kwijtgeraakt", aldus Srna. "We moeten elkaar helpen in deze tragische situatie. Dat betekent dat we alles zullen doen dat in onze macht ligt om zijn gezin en nabestaanden te steunen."