[FA Cup] Sunderland naar kwartfinale na zege op Southampton

Sunderland heeft zich ten koste van Southampton geplaatst voor de kwartfinale van de FA Cup. The Black Cats wonnen zaterdagmiddag met 1-0. Sunderland strijdt in de Premier League voor lijfsbehoud, maar in de bekertoernooien is het team van manager Gustavo goed op dreef.

De club uit Noordoost Engeland plaatste zich al voor de finale van de League Cup en zaterdag plaatste Sunderland zich voor de laatste acht in de FA Cup. Tegenstander Southampton begon met Jos Hooiveld in de basis. De Nederlander werd geflankeerd door Maya Yoshida, oud-speler van VVV-Venlo. De verdedigers konden niet voorkomen dat Sunderland scoorde in het Stadium of Light.

Vijf minuten voor de pauze kwam de thuisploeg aan de leiding. Craig Gardner haalde op prachtige wijze uit en schoot Sunderland op voorsprong. De bal ging via de onderkant van de lat in het doel. Southampton hoopte in de tweede helft minimaal een replay uit het vuur te willen slepen.

The Saints waren nog dicht bij, maar spits Rickie Lambert liet een enorme kans liggen. Op twee meter voor een leeg doel schoot de Engels international tot hilariteit van de Sunderland-supporters over. Het bleef daardoor bij 1-0 voor Sunderland, dat zich een cupfighter kan noemen dit seizoen.