[PD] Sevilla en Valencia delen de punten

Sevilla heeft thuis niet weten te winnen van Valencia. Het duel in de Primera Division eindigde zondag in 0-0. Beide ploegen hebben 32 punten uit 24 duels. Op basis van het doelsaldo staat Sevilla zevende, een plek die recht geeft op de voorrondes van de Europa League. Valencia grijpt op dit moment net naast Europees voetbal.

Na een rode kaart voor Valencia-verdediger Ricardo Costa wegens hands in de vijftigste minuut gloorde er hoop voor Sevilla. De beste kans was voor Ivan Rakitic, maar een strafschop was niet aan de Kroaat besteed. In blessuretijd kwam ook de thuisploeg nog met tien man te staan na een schwalbe van Denis Cheryshev.

Athletic Bilbao ging voor eigen publiek met 2-1 onderuit tegen Espanyol. Na de snelle openingstreffer van Sergio Garcia maakte Carlos Gurpegi in de 56e minuut nog wel gelijk voor de Basken. Op een goal van Diego Colotto had de thuisploeg echter geen antwoord.

Athletic-aanvaller Aritz Aduriz werd drie minuten voor tijd van het veld gestuurd na een harde tackle. Ondanks de nederlaag blijft Athletic wel vierde. Espanyol staat in punten gelijk met Sevilla en Valencia en bezet de negende plaats.