Ter Mors wil goud toch niet inruilen

Gisteren ontstond na de 1500 meter schaatsen voor vrouwen nog wat commotie nadat ze net als haar coach Jeroen Otter verklaarde het goud op de langebaan graag om te willen ruilen voor een gouden plak bij het shorttrack. Nu komt ze hier toch wat op terug.

Ter Mors was gisteren in tranen na haar goud in de Adler Arena, maar zei ook dat ze liever ergens anders had gewonnen. "Wanneer ik moet kiezen tussen shorttrack en langebaan schaatsen dan kies ik toch voor het shorttrack. Daar ligt mijn hart. Daar heb ik jaren en jaren keihard voor gewerkt en bij langebaan schaatsen ben ik pas anderhalf jaar bezig. Ik ruil deze medaille graag in voor een gouden medaille bij het shorttrack."

Haar coach Otter deed er nog een schepje bovenop. "In het shorttrack is de concurrentie groter en het podium dus moeilijker te voorspellen. Dit goud inruilen voor shorttrack-goud? Nou, voor brons ook hoor." Een dergelijke plak liep Ter Mors afgelopen zaterdag nog mis toen ze in de shorttrackfinale van de 1500 meter vierde werd.

NOS-analist Rintje Ritsma was gisteren duidelijk over de uitspraken van Otter. "Als ik hem hoor, denk ik: die heeft een klap van de molen gehad. Dit is heel denigrerend naar het schaatsen. Jorien is geen koekenbakker. Als je dan zegt dat je liever een bronzen medaille bij het shorttrack hebt, dan moet je hier ook niet gaan staan."

Vandaag komt in ieder geval Ter Mors iets terug op haar uitspraken van gisteren, getuige de tweet die ze de wereld ingeslingerd heeft: