Robben: "Geen discussie mogelijk over strafschop"

Arjen Robben vindt de strafschop die hij kreeg in de Champions League-wedstrijd tegen Arsenal niet meer dan terecht. "Daar lijkt me geen discussie over mogelijk. Het was een overtreding", zei de aanvaller van Bayern München tegen de NOS. De bal ging op de stip na een overtreding van doelman Wojciech Szczesny, die bovendien een rode kaart incasseerde.

Na dat incident was Robben de gebeten hond. Hij werd uitgefloten door de Arsenal-fans en ook coach Arsène Wenger van de Londense club vond dat hij te makkelijk naar de grond ging. "In de voetballerij ben je dan toch het mikpunt", vervolgde de Oranje-international. "Ik kan er niets aan doen. Het was een goede een-twee met Toni Kroos. Hij legde de bal achter de verdediging en ik was eerder bij de bal dan de keeper. Daarna was het boem."

Robben had de strafschop zelf willen nemen, maar besloot de eer aan David Alaba te laten. De linksback miste het buitenkansje. "Het was de bedoeling dat ik hem zou nemen", vertelt Robben. "Ik was eigenlijk de eerste nemer, maar ik werd ondersteboven gelopen en had behoorlijk wat last."

De Duitse Champions League-houder profiteerde in de tweede helft alsnog van het numerieke voordeel. Bayern begint met een 2-0 voorsprong aan de return in de Allianz Arena op 11 maart.