Ibrahimovic: "Zou de Premier League hebben verwoest"

Zlatan Ibrahimovic is nooit te beroerd voor een aantal mooie oneliners. Ook in de Britse tabloids neemt de Zweedse ster geen blad voor de mond.

Tegenover The Mirror laat Ibrahimovic zonder blikken of blozen merken hoe goed hij zichzelf vindt. Als 16-jarige junior was de aanvaller in beeld bij Arsenal. Ibrahimovic weigerde in Londen een oefenstage te doen, waarna hij via Malmö en Ajax toch de absolute wereldtop haalde.

"De Premier League is een zeer sterke competitie, maar als ik daar had gespeeld, had ik die competitie verwoest. Net als overal waar ik ben geweest", aldus Ibracadabra. "Ik kon toen naar Arsenal, zoals iedereen weet. Maar ik pas voor een oefenstage." Spijt lijkt de Zweed daarvan niet te hebben. "Wie denk je dat er meer spijt van heeft, Arsène Wenger of Zlatan Ibrahimovic?"

Ibrahimovic wil de Engelsen ook nog even herinneren aan zijn laatste duel met Zweden tegen The Three Lions. "Tegen de zogenaamde beste spelers van de Premier League, wat gebeurde er? Het was een Zlatan-show." Ibrahimovic scoorde in november 2012 vier keer tegen Engeland (4-2), onder meer met een prachtige omhaal.