Teamsprinters stellen teleur op WK baanwielrennen

De Nederlandse baanwielrenners hebben op dag één van het wereldkampioenschap geen medaille kunnen veroveren. De teamsprinters werden in het Colombiaanse Cali achtste. Matthijs Büchli, Jeffrey Hoogland en Hugo Haak wonnen tijdens de laatste wereldbekerwedstrijd in Mexico nog goud. 

De tijd van Büchli, Hoogland en Haak was 43,925 seconden en de Nederlandse equipe was daarmee een halve seconde te langzaam voor een plek in de finales. Het goud ging naar de Nieuw-Zeelandse sprinters Ethan Mitchell, Sam Webster en Edward Dawkins, die in de finale afrekende met Duitsland. Frankrijk versloeg Rusland in de strijd om het brons.

Op de teamsprint voor vrouwen werden Elis Ligtlee en Shanne Braspenninckx wegens een foute wissel gediskwalificeerd. In de kwalificatie hadden ze de zesde tijd neergezet. Het Duitse duo Kristina Vogel/Miriam Welte veroverde de wereldtitel, voor de derde keer op rij. China pakte zilver, voor Groot-Brittannië.

De ploegenachtervolging bij de mannen werd gewonnen door Australië. Zij versloegen in de finale Denemarken. In de strijd om het brons was Nieuw-Zeeland te sterk voor Rusland. 

De Belgen hadden ook een feestje te vieren. Kelly Druyts won de scratch. Op dat onderdeel ging het zilver naar Katarzyna Pawlowska uit Polen. Het brons was voor de Russin Evgenia Romanyuta.