Ancelotti: "Dit was de perfecte wedstrijd"

Carlo Ancelotti genoot woensdag van het optreden van Real Madrid. De Italiaanse coach zag zijn team met liefst 1-6 winnen op bezoek bij Schalke 04. Real Madrid heeft zich daarmee verzekerd van een plaats in de kwartfinale.

Er staat nog een return in Madrid op het programma, maar bij Schalke 04 rekenen ze niet meer op een wonder. Daarvoor was Real Madrid woensdag veel te sterk voor Die Königsblauen, voor wie Klaas-Jan Huntelaar vlak voor tijd scoorde.

Namens de Spaanse topclub scoorden zowel Karim Benzema, Gareth Bale als Cristiano Ronaldo twee keer in de Veltins Arena. "Dit was de perfecte wedstrijd. We speelden geweldig samen. Het team was één. Eigenlijk verliep alles goed in deze wedstrijd, van voor naar achter. De aanval was telkens enorm gevaarlijk", aldus Ancelotti op een persconferentie na afloop.

"Ik denk dat we zeker zijn van de kwartfinale. We speelden een hele goede wedstrijd en lieten Schalke 04 geen moment hun normale spel spelen. Het hele team speelde geweldig, van de keeper tot de spits", zei de Italiaan, die vorig jaar zomer overkwam van Paris Saint-Germain. Ancelotti volgde José Mourinho op.

Voor doelman Iker Casillas had de mooie avond nog een vervelend staartje. De goal van Huntelaar betekende het einde van een serie zonder tegendoelpunten. Casillas had tot de treffer van zijn oud-teamgenoot 952 minuten geen treffers geïncasseerd. Dat is de langste serie in de geschiedenis van het Spaanse voetbal.

Real Madrid kan met veel vertrouwen toewerken naar de derby tegen Atlético Madrid. De derby staat gepland voor zondag 17.00 uur in Vicente Calderon. De Koninklijke staat in de Primera Division aan kop. Het verschil met Barcelona en Atlético is drie punten. In de Copa del Rey was Real twee keer te sterk voor Atleti. Eerder dit seizoen won de ploeg van Diego Simeone in Santiago Bernabeu.