Uitslag FC Groningen - SC Cambuur

FC Groningen heeft zondag punten gemorst in de strijd om Europees voetbal. De ploeg van coach Erwin van de Looi speelde in de Euroborg met 1-1 gelijk tegen SC Cambuur. Tjaronn Chery zette Groningen op voorsprong, maar via een benutte strafschop van Elvis Manu kwamen de Friezen langszij.

Op een moeilijk bespeelbaar veld stichtten beide ploegen in de eerste helft gevaar. Voor Cambuur hielp Ramon Leeuwin, die zich moest laten vervangen met een liesblessure, een vrije kopkans om zeep, terwijl Groningen via Michael de Leeuw de paal raakte.

In de tweede helft was het al snel raak. Filip Kostic brak door op links en stelde De Leeuw in staat te scoren met een strakke voorzet: 1-0. Cambuur legde zich echter niet neer bij een nederlaag en zocht de aanval. De ploeg was twee keer dichtbij, maar zowel Jody Lukoki als Marcel Ritzmaier raakte de lat.

Een kwartier voor tijd kwam Cambuur toch op 1-1. Na hands van Johan Kappelhof ging de bal op de stip, waarna Manu het buitenkansje benutte. In de slotfase had Richairo Zivkovic Groningen alsnog naar de overwinning kunnen schieten, maar hij kreeg de bal er tot twee keer toe niet in.

Groningen blijft negende in de Eredivisie met 33 punten. De promovendus uit Leeuwarden heeft drie punten minder en staat elfde.

FC Groningen

1 - 1

SC Cambuur Leeuwarden

50' Chery    77' Manu (pen)

Gele kaart: De Leeuw, Hiariej, Kirm, Hateboer, Kieftenbeld (FC Groningen), v. Moorsel, v. Boxel (sc Cambuur Leeuwarden)

Stadion: Euroborg Stadion, Groningen
Toeschouwers: 19.709