Sassuolo ontslaat coach en haalt Di Francesco terug

Sassuolo heeft trainer Eusebio di Francesco al na zes weken teruggehaald. De Italiaanse promovendus ontsloeg maandag Alberto Malesani, die Di Francesco eind januari nog opvolgde. Onder de 59-jarige Malesani liep de club tegen vijf nederlagen op rij aan.

Sassuolo ging zondag met 1-0 onderuit bij Parma. Dat bleek voor het bestuur de druppel. De ploeg staat laatste in de Serie A en is vier punten verwijderd van de veilige zeventiende plaats. Het is al de twaalfde trainerswissel in de Italiaanse competitie dit seizoen.

Voormalig AS Roma-speler Di Francesco werd in de zomer van 2012 al eens aangesteld bij Sassuolo. Hij leidde zijn team naar het kampioenschap in de Serie B, waardoor Sassuolo voor het eerst in de historie op het hoogste niveau actief is.

Na een reeks slechte resultaten moest de 44-jarige Di Francesco echter wijken voor Malesani, die ook niet voor een ommekeer kon zorgen. Di Francesco werd eerder op de dag uitgeroepen tot coach van het jaar in de Serie B vanwege zijn verdiensten vorig seizoen.