Biatleet Ferry wint eerste post-olympische wedstrijd

Biatleet Björn Ferry heeft in Pokljuka voor het eerst in ruim drie jaar een wedstrijd gewonnen. De Zweed was in Slovenië de beste in de sprint, de eerste wedstrijd na de Olympische Spelen van Sochi. De Spelen verliepen teleurstellend voor Ferry, hij wist geen enkele wedstrijd bij de beste tien te beëindigen.

Ferry was in Pokljuka niet foutloos - bij het staand schieten trof hij vier van de vijf schijven - maar op de ski's was hij snel genoeg om de foutloze Russen Anton Shipulin en Dmitry Malyshko voor te blijven. De marge ten opzichte van Shipulin was echter klein, slechts anderhalve seconde. Voor de Rus was het genoeg voor de tweede plek, waarmee hij zijn tweede podiumplek van het seizoen pakte.

De derde plek ging op 2,7 seconden van Ferry naar de Duitser Arnd Peiffer. Hij bleef niet foutloos, maar hield door snel langlaufen 0,2 seconden over op Malyshko. Voor Peiffer was het de tweede podiumplek van de winter. Achter de beste vier was het gat groot, nummer vijf Dominik Landertinger stond al op bijna twintig seconden. Zaterdag volgt de achtervolging, waarbij de uitslag van de sprint gebruikt wordt voor de startvolgorde.