[JL] Jong Ajax na zege in linker rijtje

Jong Ajax staat na een 2-1 zege op Achilles '29 in het linker rijtje in de Eerste Divisie. De Amsterdammers zijn opgeklommen naar de tiende positie. Sparta Rotterdam zakte juist verder weg. De door onrust geteisterde club verloor in eigen huis met 1-0 van Almere City FC en is nu de nummer dertien.

Achilles opende in Amsterdam wel de score. Die eer was in de 54e minuut voor Thijs Hendriks weggelegd. Acht minuten later was de stand weer gelijk na een doelpunt van Dejan Meleg. Lucas Andersen besliste in de 71e minuut de wedstrijd in het nadeel van de hekkensluiter.

Ricardo Kip was de man die Sparta in rouw dompelde. Hij scoorde in de negentigste minuut voor Almere City en toverde zo een vrijwel zeker gelijkspel om in een zege voor de Flevolanders. Almere is nu achttiende.