[Bundesliga] Reus leidt Dortmund langs Stevens' Stuttgart

Marco Reus heeft VfB Stuttgart zaterdag een punt door de neus geboord. Door een hattrick van de aanvaller werd het in Stuttgart 3-2 voor Borussia Dortmund. De ploeg van Huub Stevens blijft door de nederlaag met 24 punten op een degradatieplek staan in de Bundesliga.

Het scoreverloop maakte het puntverlies extra zuur voor Stuttgart. De landskampioen van 2007 kwam na negentien minuten op een 2-0 voorsprong, waarna Reus na een halfuur de 2-1 op het bord zette. Na een rode kaart voor Stuttgarts Georg Niedermeier vond de Duits international in de laatste 22 minuten nog twee keer het net. Dortmund staat tweede met 54 punten.

Bayern München, dat zich dinsdag al tot kampioen kroonde, verspeelde voor de derde keer dit seizoen punten. De ploeg van Pep Guardiola speelde in eigen huis met 3-3 gelijk tegen TSG Hoffenheim.

De trainer was de wedstrijd niet met zijn beste elftal begonnen. Met het Champions League-duel van aankomende dinsdag tegen Manchester United in gedachten startte Guardiola onder anderen met Arjen Robben, Thomas Müller, Philipp Lahm en David Alaba op de bank.

Paul Verhaegh kende met FC Augsburg een nare middag. De Nederlandse aanvoerder zag zijn ploeg met 3-0 verliezen bij FSV Mainz. Bayer Leverkusen, de nummer vier van de Bundesliga, wist in eigen huis niet van hekkensluiter Braunschweig te winnen: 1-1. Wolfsburg won dankzij een late goal van Naldo met 2-1 van Eintracht Frankfurt.