[PD] Atlético en Real Madrid winnen

Atlético Madrid blijft koploper in de Primera Division. De ploeg van Diego Simeone won nipt bij Athletic de Bilbao. De thuisploeg liet in San Mamés al snel zien dat het de goede reeks van Atlético wilde doorbreken. Na zes minuten kwam Bilbao namelijk op voorsprong via Iker Muniain.

De Spanjaard reageerde het meest alert op een lange bal en met een fraaie lob zette hij de gastheer op 1-0. Atlético had niet lang nodig om langszij te komen. Halverwege de eerste helft kwam Diego Costa in balbezit na een slechte pass van Ander Iturraspe. De Spaanse aanvaller rondde heel beheerst af.Beide teams kregen vervolgens enkele kansen om op voorsprong te komen, en kort na rust dacht Costa tevergeefs een strafschop te krijgen.

Tien minuten in de tweede helft was het toch raak. Filipe Luís gaf een voorzet die van richting werd veranderd, waardoor Koke kon binnenkoppen: 1-2. In de slotfase was Aritz Aduriz nog dichtbij de gelijkmaker, maar Thibaut Courtois voorkwam puntenverlies voor de Madrilenen. Atlético houdt daardoor één punt voorsprong op Barcelona, dat zaterdag ook won.

Na twee nederlagen heeft Real Madrid gedaan wat het moest doen. In eigen huis was De Koninklijke met name in de tweede helft veel te sterk voor Rayo Vallecano: 5-0. Na precies een kwartier spelen opende Cristiano Ronaldo de score voor Real Madrid. Met zijn 28e treffer in de Primera División zette de Portugese superster zijn team op voorsprong, en het was een mooie. Ronaldo stuurde zelf Gareth Bale weg aan de rechterkant van het veld. Ronaldo kreeg de bal terug, liep door tot in het strafschopgebied en prikte simpel de 1-0 achter doelman Rubén.

Na de voorsprong kreeg de thuisploeg kansen om de voorsprong te verdubbelen. Onder meer Karim Benzema en Gareth Bale waren dicht bij de tweede Madrileense treffer, maar de echte scherpte leek te ontbreken bij de ploeg van Carlo Ancelotti. Slordig balverlies en spelen in een te laag tempo waren vaker te zien dan briljante aanvallen.

Carvajal zorgde tien minuten na rust voor de 2-0. In een mooie aanval stuurde Carvajal zelf Bale weg aan de rechterkant, die gaf de bal voor. Ronaldo legde vervolgens terug waarna de rechtsback de score kon verdubbelen. Het was voor de verdediger zijn eerste doelpunt in de Primera Division van dit seizoen.

Daarna was het Gareth Bale-time. De aanvaller had al vijf wedstrijden op rij niet meer gescoord, maar maakte er nu twee in enkele minuten tijd. Eerst kon de Welshman simpel de 3-0 binnenlopen nadat Di Maria de bal goed had voorgezet. Even later kreeg hij de bal op eigen helft en sprintte Bale het hele veld over om vervolgens de 4-0 binnen te schieten. De 5-0 kwam op naam van invaller Morata en was de mooiste goal van de wedstrijd. Vanaf de linkerkant krulde hij de bal in de rechterkruising.

Door de zege blijft Real Madrid in het spoor van Atlético Madrid en FC Barcelona, die zaterdag ook allebei wonnen. De overwinning is tevens een opsteker na een gitzwarte week voor De Koninklijke. Na gevoelige nederlagen tegen FC Barcelona en Sevilla kunnen de withemden nu eindelijk weer drie punten bijschrijven en kan het vizier op de ontmoeting met Borussia Dortmund in de Champions League.