Advocaat: "Roda vecht voor laatste kans"

AZ gaat zondagavond op bezoek bij hekkensluiter Roda JC. Trainer Dick Advocaat verwacht dat de Limburgers alles uit de kast halen voor een overwinning. Roda JC staat na dertig speelrondes laatste in de Eredivisie.

De hekkensluiter moet in de resterende vier duels een gat van twee punten goed maken op concurrent NEC om niet rechtstreeks te degraderen. "Ik verwacht dat ze tot op de tanden bewapend zullen zijn", zegt Advocaat op de clubsite van AZ.

"Ze vechten voor hun laatste kansen. Dat Jon Dahl Tomasson deze week Mitchell Donald uit de selectie zette, zegt wel iets. Dat zijn trucs die trainers in die situatie uithalen. Dat kan bewust provoceren zijn om iets los te maken. We zullen zien hoe het zondag afloopt", aldus de Kleine Generaal, die na dit seizoen weg gaat bij AZ.

"We zijn nog niet zeker van deelname aan de play-offs", vertelt de Hagenaar. Advocaat geeft zijn spelers met Pasen vrijaf. "Dat kan helpen om eventueel in de play-offs fitter en scherper voor de dag te komen. Dat is nodig gezien het enorme aantal wedstrijden dat wij dit seizoen hebben gespeeld."

Advocaat is benieuwd hoe AZ zich houdt na het Europese duel met Benfica (0-1 nederlaag). "De spelers hebben zich tegen Benfica een slag in de rondte gewerkt en dat heeft zijn sporen nagelaten. Als je op alle fronten lang meedoet, komt er een moment van afhaken. Hoe dit seizoen ook afloopt, ik ben sowieso tevreden. Dit is de prijs die we betalen voor onze prestaties", zegt Advocaat.