[Bundesliga] Misser Huntelaar zonder gevolgen voor Schalke

Schalke 04 heeft zich naast Borussia Dortmund op de tweede plaats genesteld in de Bundesliga. De club uit Gelsenkirchen won voor eigen publiek met 2-0 van Eintracht Frankfurt. Max Meyer opende de score na rust, in blessuretijd zorgde Jefferson Farfán voor de beslissing.

Een misser van Klaas-Jan Huntelaar bleef zonder gevolgen. De aanvoerder van Schalke slaagde er in de 66e minuut niet in een strafschop te verzilveren. Het was voor de spits al de derde penalty op rij die hij onbenut liet.

Schalke en Dortmund, dat zaterdag kampioen Bayern München treft, hebben nu elk 58 punten. De voorsprong op nummer vier Borussia Mönchengladbach is tien punten. De eerste drie zijn verzekerd van deelname aan de Champions League.