Bosz: "Het was toch verschrikkelijk"

Peter Bosz had geen goed woord over voor het spel van Vitesse tegen SC Cambuur. De Arnhemmers gingen zaterdagavond onderuit in Leeuwarden (4-3). Bosz hield zich nog in na afloop, beaamde hij. "Bij mij overheerst teleurstelling, boosheid. Zeg het maar", zei de coach van Vitesse tegen FOX Sports.

"Ik ben boos over de manier waarop we hebben gespeeld. Het was toch verschrikkelijk vandaag. Ik heb een team gezien dat er niet alles aan deed om te winnen."

"Ik heb me geen moment vermaakt vandaag. Als we de bal hadden niet en zeker niet als we de bal niet hadden. We wonnen geen duels en waren niet agressief genoeg. Cambuur won alle duels. We wisten van tevoren dat zij het daarvan moesten hebben. Wij hebben voetballend meer kwaliteiten", aldus Bosz.

"Dan moet je je niet laten aftroeven zoals wij hebben laten gebeuren", verklaart de trainer van Vitesse. Bosz weet niet of de spelers geïmponeerd waren door de vechtlust van Cambuur. "Als dat zo is ben je niet goed genoeg. Op dit moment zijn wij dat blijkbaar niet. Ik weet niet of ze echt geïmponeerd waren, maar misschien dachten ze het op tachtig procent te kunnen. Geen idee."

Cambuur is ondanks de vier goals tegen Vitesse nog steeds de minst scorende ploeg in de Eredivisie. "Dat zegt ook veel over ons vanavond. We komen daarnaast ook twee keer voor. Een goede ploeg overkomt dat niet. Het had geen zin om nu veel dingen te roepen in de kleedkamer. Dat heb ik ook niet gedaan. Dat doen we morgen wel.

Bosz beseft dat de tweede plaats definitief uit beeld is voor Vitesse. De Arnhemmers moet alle zeilen bijzetten om via Go Ahead Eagles (thuis) en FC Utrecht (uit) de vierde plek vast te houden. "We moeten hier gewoon winnen, maar dat hebben we niet gedaan. Dan moeten we inderdaad maar vechten voor de vierde plaats."