Chirurg: "Falcao kan naar het WK"

Radamel Falcao maakt een goede kans om toch nog naar het WK in Brazilië te gaan. Dat zegt de chirurg die hem heeft geopereerd. Falcao raakte in januari zwaar geblesseerd aan zijn knie tijdens een bekerwedstrijd van AS Monaco.

De 28-jarige aanvaller is sindsdien bezig met een race tegen de klok om op tijd fit te zijn voor het WK. Volgens de arts die hem opereerde, mag Falcao hopen op een goede afloop.

Jose Carlos Noronha, zoals de chirurg heet, denkt dat de Colombiaan wellicht later in het toernooi kan spelen. "Bij het begin van het toernooi zal Falcao misschien nog niet 100 procent zijn. Maar ik denk wel dat hij het WK gaat halen", zei Noronha tegen Lusa.

Zelf zegt Falcao nog geen zekerheid te hebben over zijn kans om naar Brazilië te gaan. "Het is nog te vroeg om zeker van mijn zaak te zijn. Ik loop iets voor op het schema, maar we moeten het van dag tot dag bekijken."

Colombia begint de mondiale eindronde in groep C met een wedstrijd tegen Griekenland. Dat duel is op zaterdag 14 juni in Belo Horizonte. De andere twee opponenten zijn Ivoorkust en Japan.