Verbeek ontslagen bij 1. FC Nürnberg

Trainer Gertjan Verbeek is door 1. FC Nürnberg aan de kant gezet. De Deventenaar wist de club niet uit de degradatiezorgen te leiden. Verbeek (51) wordt verantwoordelijk gehouden voor de magere resultaten. Nürnberg staat met drie duels te gaan op de zeventiende plek in de Bundesliga.

De nummers zeventien en achttien (Eintracht Braunschweig) degraderen rechtstreeks. De nummer zestien (Hamburger SV) speelt play-offs om lijfsbehoud. Het gat met het vooralsnog veilige VfB Stuttgart van Huub Stevens (vijftiende) is vijf punten voor Nürnberg. De clubleiding had geen vertrouwen in een goed slot van het seizoen met Verbeek aan het roer. De coach is woensdag samen met assistent Raymond Libregts aan de kant gezet, meldt Nürnberg op de clubsite.

Roger Prinzen, trainer van de beloftenploeg, neemt samen met Marek Mintal de rest van het seizoen het takenpakket van Verbeek over. Het duo leidt woensdag al hun eerste training. Technisch directeur Martin Bader hoopt dat de trainerswissel nog voor een effect kan zorgen voor de laatste drie wedstrijden.

Verbeek wist Nürnberg in 22 wedstrijden naar vijf overwinningen te leiden. Van de laatste tien competitieduels gingen acht verloren. "Deze beslissing valt ons zwaar, want Gertjan heeft zich altijd volledig ingezet voor ons. Maar lijfsbehoud in de Bundesliga heeft de hoogste prioriteit bij de club", aldus Bader op de clubsite.