[PL Darts] Voorbeschouwing week 12

Voor de twaalfde speelronde in de Premier League of Darts verhuist het circus van de PDC naar Manchester. In 2005 werd er ook al in het noord-westen van Engeland gespeeld, toen schreef Phil Taylor in een finale tegen Colin Lloyd de allereerste Premier League titel op zijn naam.

Gary Anderson boekte vorige week een belangrijke zege op Adrian Lewis in de strijd om een plek in de play-offs. Tegenstander Phil Taylor versloeg Michael van Gerwen. Daar bovenop wist de grootmeester afgelopen weekend zijn derde ProTour-eindzege van 2014 te pakken door Van Gerwen te verslaan in de finale van de German Darts Masters.

"Deze overwinningen geven mij een enorme boost voor de rest van de Premier League omdat ik vastbesloten ben de play-offs te halen", aldus Taylor. "Dit jaar ben ik ook gemotiveerd om weer de nummer één van de wereld te worden en weer boven Michael te staan. Ik ga weer aan het oefenbord en mij voorbereiden op het komende Premier League duel tegen Gary Anderson. Dit is namelijk een zware partij voor mij."

Raymond van Barneveld is al bijna zeker van een plek bij de laatste vier, maar heeft nog één overwinning nodig om zich definitief te plaatsen. Het is afwachten in welke staat Barney op het podium komt, want de Hagenaar viel afgelopen weekend flauw op het vliegveld van Berlijn.

Met een vijfdaagse rustperiode in Spanje in het vooruitzicht zal de vijfvoudig wereldkampioen zich nog één keer moeten opladen. Hopelijk is hij voldoende hersteld om de strijd aan te gaan met Adrian Lewis. De Engelsman verloor vorige week twee cruciale punten tegen Gary Anderson, en moet nog vol aan de bak om de play-offs te halen. De onderlinge stand is in het voordeel van de Nederlander: 13-8.

Van Gerwen incasseerde vorige week zijn tweede nederlaag van het seizoen, waardoor de eerste plaats op de ranglijst nog geen zekerheid is.  "Het voelde alsof ik niet mijn week had in Aberdeen, maar toch wist ik er twee punten aan over te houden en ik sta nog steeds bovenaan de ranglijst, dus het gaat erg goed. Mijn dubbels lopen goed, en ook scorend gaat het goed. Dat niveau wil ik weer laten zien tegen Dave." Tegenstander Dave Chisnall echter is nog in de running voor de play-offs door zijn verassende zege van vorige week op Peter Wright, en zal dus zijn huid duur willen verkopen. 

Premier League - Manchester    
Robert Thornton (Sch) vs Peter Wright (Sch)
Gary Anderson (Sch) vs Phil Taylor (Eng)
Raymond van Barneveld (Ned) vs Adrian Lewis (Eng)
Michael van Gerwen (Ned) vs Dave Chisnall (Eng)
Gary Anderson (Sch) vs. Robert Thornton (Sch)

  

Alle wedstrijden van de Premier League of Darts zijn te volgen via de live stream van RTL7darts.nl. Vanavond is er vanaf 23.40 uur een samenvatting te zien op RTL7.