Bale: "Zij gaven ons de ruimte"

Gareth Bale stond met een enorme lach op zijn gezicht na de 0-4 zege van Real Madrid op Bayern München. Hiermee is de finale van de Champions League een feit. "Dit is een fantastisch resultaat voor ons", zegt de linkspoot tegen ITV. "Ik denk dat we heel hard gewerkt hebben en dat onze tactiek uitstekend werkte. We speelden gewoon heel goed en daarom staan we verdiend in de finale."

Bayern München had net als vorige week in Santiago Bernabéu een veldoverwicht, maar De Koninklijke werd via de counter het meest gevaarlijk. "Ik denk dat zijn ons in de kaart speelden. Ze gaven ons de ruimte voor de counter en dat is waar wij van houden. Wij hebben heel snelle spelers en daar maken we goed gebruik van."

Door de zege staat Real Madrid voor het eerst sinds het seizoen 2001/02 in de finale van de Champions League. "Het was een geweldige prestatie, waar we erg blij mee zijn. Maar we weten dat er nog een stap te zetten is."

De manier waarop Real de aanvalsdrang van Bayern beteugelde was indrukwekkend. "Iedereen moet zijn taken in het team uitvoeren en we hebben allemaal honderd procent gegeven. Iedereen heeft meegeholpen aan dit resultaat."

Bale kan in zijn eerste seizoen in Madrid gelijk beslag leggen op de treble. "Dit is waarom ik naar Madrid ben gekomen. Om dit soort wedstrijden wil je naar de beste club ter wereld. Prijzen winnen, dat is waar het omdraait. Maar we hebben nog niets (behalve de Copa del Rey, red.). Wie we ook in de finale tegenkomen, het zal een lastige klus worden."