Xabi Alonso: "Regels moeten aangepast worden"

Xabi Alonso moet de finale van de Champions League aan zich voorbij laten gaan. De middenvelder liep in de return tegen Bayern München een schorsing op. Alonso vergreep zich in de eerste helft aan Bastian Schweinsteiger en kreeg van scheidsrechter Pedro Proença een gele kaart.

Dit was zijn derde van het toernooi, waardoor hem een schorsing wacht. Deze zal Alonso uitzitten als Real Madrid de finale van de Champions League speelt.

"Persoonlijk is dit een enorme klap", zegt de Spaans international tegen ITV. "Na die overtreding lag ik op de grond en zag ik de scheidsrechter de gele kaart omhoog houden. Op dat moment weet je genoeg en kan je wel door de grond zakken."

De schorsing is voor Alonso reden om eens kritisch naar de reglementen te kijken. "Die zijn niet eerlijk. Je speelt dertien wedstrijden en gaandeweg loop je op de een of andere manier tegen drie kaarten op. Ik hoop dat dit aangepast wordt, al is dit niet het juiste moment om het daarover te hebben."

Door de schorsing wordt Alonso de kans ontnomen om zijn derde Champions League-finale te spelen. In 2005 (winst) en 2007 (verlies) kwam de controleur namens Liverpool uit in de eindstrijd. Beide keren was AC Milan de tegenstander.