Overmars: "We geloven in Europees succes"

Marc Overmars beseft dat het moeilijk is voor Ajax om terug te keren in de top van Europa. In een interview met Voetbal International spreekt de technisch directeur de hoop uit dat Ajax weer succesvol kan worden in Europa.

"Bij de laatste acht van de Champions League zie je vrijwel altijd dezelfde clubs terug. Maar zelfs de grootste clubs hebben te maken met cyclussen", aldus Overmars. "Het zal lastig worden structureel terug te keren aan de Europese top. Als je naar Ajax kijkt: we hebben in de jaren zeventig en negentig een gouden periode gehad. Volgens de golfbewegingen zou er nu weer wat moois kunnen aankomen."


Overmars erkent dat Ajax zich dan niet weer moet laten aftroeven door clubs als Red Bull Salzburg en Steaua Boekarest. "We geloven nog steeds in Europees succes. Hoe hard de klap van Salzburg ook was. De puzzelstukjes moeten een keer in elkaar vallen."

Ondanks de landstitel was het seizoen van Ajax er niet één met heel veel glans. "Dat heeft Frank de Boer ook meerdere malen aangegeven. Niet voor niets heeft hij voorin veel geschoven met spelers. Het voetbal mag attractiever, maar aan de andere kant heb ik vaak met een gerustgesteld gevoel zitten kijken."